Deze periode van Corona, brengt veel onrust en ongemak met zich mee.
Voornamelijk thuis werken, een weinig veranderende omgeving en veel minder sociaal contact. Het zijn zaken waar bijna iedereen mee te maken heeft. En voor degenen die zonder werk zitten, kan het nog lastiger zijn.

Ik heb in deze periode een simpele routine ontdekt, welke enorm heeft bijgedragen aan rust voor mezelf, maar ook voor anderen die het samen met mij doen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter voel en meer energie heb. Dit effect heeft het gelukkig ook bij anderen.

Dit wil ik graag delen met jou. Jij die dit leest.

De routine

Neem elke dag 2 momenten van rust voor jezelf. 1 keer 15 minuten en 1 keer 7 minuten. Meer niet. Ik doe het zelf 1 keer in de ochtend, als ik mijn ontbijt heb klaar gemaakt en 1 keer in de avond, als ik in bed lig, voordat ik ga slapen.
Wat doe je dan in tijdens die twee momenten? Zelf heb ik de video’s hieronder 2 video’s, op youtube, die kunnen helpen.

Deze video van Tony Robbins, doe ik in ieder geval elke ochtend en laat mij met veel energie en een glimlach de dag starten. https://www.youtube.com/watch?v=faTGTgid8Uc

Deze meditatie duurt slechts 6:20 minuten en geeft mij rust en een goed gevoel. Doordat ik alles loslaat en alleen maar denk aan dingen waar ik dankbaar voor ben. Een hele fijne energie.

https://www.youtube.com/watch?v=P4y7rFROAhw

En, als het mogelijk is, dan maak ik het liefst ook elke dag een wandeling buiten. Tussen de ½ – 1 uur buiten. Bewegen, frisse lucht en afleiding in 1 keer.

Ik kijk hier nu dagelijks naar uit, omdat het mij rust en energie geeft. Ik hoop dat jij er ook iets aan hebt.